Puik voor Elkaar

2012 stond in het teken van het goede doel: Puik voor Elkaar. Lilian van Maanen, een van de oprichters van Puik voor Elkaar, heeft twee vriendinnen die getroffen werden door kanker. Hierdoor werd zij aan het denken gezet. Een van deze vriendinnen, moeder van twee kinderen, kreeg in 2005 de diagnose borstkanker met een uitzaaiing in een lymfeklier. Ze onderging een borstamputatie, okselkliertoilet, daaropvolgend een chemokuur en een hormoonbehandeling, gelukkig met positieve vooruitzichten.

Het kaal zijn had een grote impact op haar, het maakte dat ze zich nog zieker voelde wanneer ze in de spiegel keek. Ze voelde zich zo kwetsbaar, zo zichtbaar ziek. Het liefst wilde ze wegkruipen. Omdat ze wist dat de kinderen beneden bij het ontbijt op haar wachtten, ging ze douchen, maakte ze zich op, en zette ze die prachtige pruik op. Ineens was ze er weer!

Zij kon dan ook een mooie pruik aanschaffen, speciaal op maat gemaakt, deze kostte destijds ongeveer € 1500.
Ze vond dat iedereen best mocht weten dat ze ziek was, maar niet iedereen hoefde het te zien!

Dankzij haar pruik kon zij doorgaan met alles wat ze deed. Ze wilde er net zo optimistisch uitzien als ze zich voelde, en is er dan ook van overtuigd, dat die mooie pruik aan een sneller herstel heeft bijgedragen.

Het onderwerp pruiken kwam steeds vaker ter sprake, hoe belangrijk het is om een mooie, goede te hebben, dat elke vrouw daar recht op heeft, vrouwen met een klein budget etc.

De basisvergoeding van de verzekering is beslist niet genoeg voor een pruik. Daarvoor heb je gemiddeld zo’n 800 euro nodig.
Zo ontstond het idee een puike pruik te schenken aan vrouwen die getroffen worden door kanker en door de chemokuur hun haar verliezen, vrouwen die zelf een passende pruik niet kunnen betalen.


Published by:  
Posted in: