Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.
€25

oktober 23, 2011 @ 3:00 pm - 6:00 pm

Feestelijk Barokconcert

Op zondag 23 oktober van 15.00-18.00 uur organiseert Serviceclub Quota Rotterdam een feestelijk Barokconcert bij Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging “De Maas”, Veerdam 1 in Rotterdam. De entree bedraag € 25,-.

De opbrengst komt geheel ten goede aan het Taaislijmproject van Quota Rotterdam.

De internationaal befaamde musici Margaret Urquart, Robert Franenberg, Geert Bierling en Elisenda Pujals vormen voor deze gelegenheid het ensemble dat het Barokorkest uitvoert. Zij spelen en zingen belangeloos.

Taaislijmziekte (cystic fibrosis) bij jongeren is een veelvoorkomende erfelijke ziekte en is ongeneeslijk. Voor het soepel houden van het slijm is fitness onontbeerlijk. In het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam ontbreekt het aan deze noodzakelijke fitnessvoorziening.

Quota Rotterdam wil deze fitnessapparatuur aanschaffen voor de jongeren met deze ongeneeslijke ziekte.

Kaarten kunnen besteld worden via email: quotaconcert2011@hotmail.nl en telefonisch bij Liesbeth Gadron: 06 53 39 34 98 of liesbethgadron@gmail.com.

Klik hier om kaarten te bestellen! Klik hier om u aan te melden als donateur of als sponsor!

robert-franenberg-marcel-van-der-vlugt

Robert Franenberg

Geboren in Los Angeles, Californië studeerde aan de California State University, Northridge waar hij het diploma Bachelor of Music cum laude ontving. In 1982 is hij naar Nederland gekomen om bij Anthony Woodrow aan het Sweelinck Conservatorium, Amsterdam zijn studie voort te zetten. Vanaf 1984 is hij verbonden als contrabassist aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tevens is Robert Franenberg bassist van het Orkest van de 18e Eeuw en het Baroque Orkest van de Nederlandse Bachvereniging. Hij heeft opnamen met o.a. Ton Koopam en Gustav Leonhardt gemaakt en speelt regelmatig met The Gabrieli Consort & Players, London. Hij heeft een Europees tournee met deBach Colleguim Japan gemaakt en heeft met de English Concert gewerkt.

Screenshot-2014-03-22-22.18.56

Maggie Urquhart

Margaret (Maggie) Urquhart is in Cheltenham, Engeland geboren. Zij studeerde contrabas, violone en viola da gamba aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze maakte deel uit van La Petit Bande (Sigiswald Kuijken), het Amsterdam Baroque Orchestra (Ton Koopman), the Leonhardt Consort (Gustav Leonhardt), Collegium Vocale Gent (Philippe Herreweghe). Margaret Urquhart speelt tegenwoordig in het Orkest van de Achttiende Eeuw (Frans Bruggen) en de Amphion Ensemble. Zij is docent contrabas/violone aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag en geeft regelmatig les aan de Universiteit van Salamanca. Daarnaast speelt ze veel kamermuziek in verschillende bezettingen.

Elisenda Pujals

Elisenda Pujals begon haar muziekcarriere als vioolspeler. Zij ontving haar onderwijsgraad in 2000 op ‘Conservatori Professional de Vila-seca’. In 2010 behaalde zij haar diploma op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, haar Master’s degree in Zang. Zij studeerde zowel barok als contemporaine muziek met Maria Acda, Barbara Hanninga, Michael Chance en Peter Kooij. Zij werkt met muziekspecialisten als Jos van Veldhoven, Eduardo Lopez Banzo, Jaap ter Linden, Jordi Bonilla. Zij treedt regelmatig op met Vozes de Al Ayre Espanol en Allegoria Ensemble. Als contemporaine zangeres heeft zij samengewerkt met vooraanstaande ensembles als Ereprijs Orkest, Slagwerk Den Haag en Vocaal Lab met optredens o.a. in het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Bimhuis. Zij trad op met Reinbert de Leeuw, Jurjen Hempel en Wim Vos.

Geert Bierling

Geert Bierling (1956) studeerde orgel, piano en clavecimbel aan het Rotterdams Conservatorium en beiaard aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht. Hij volgde masterclasses bij o.a. Ton Koopman en Jos van Immerseel. Op zijn achttiende jaar werd hij vaste bespeler van het historische Bätz/Witte orgel in de Oude of Pelgrimvaderskerk te Rotterdam Delfshaven. Geert Bierling is eerste prijswinnaar van het Albert Schweitzer Orgelconcours (1978) en was laureaat op het Bachconcours te Brugge (1985) en werd onderscheiden met een zilveren medaille door de Parijse Academie ‘Arts, Sciences, Lettres’ voor zijn verd¬iensten voor de Franse orgelcultuur in (1989). Sinds 1990 is hij stadsbeiaardier van Rotterdam en kreeg hij in 1996 zijn aanstelling als stadsorganist van Rotterdam. In die functie is hij de vaste bespeler van het Standaart-concertorgel in de Burgerzaal van het Stadhuis (waar hij de concertserie ‘Muziek in de Burgerzaal’ programmeert) en het vierklaviers Flentrop-orgel in Concertgebouw De Doelen. Op deze instrumenten voert hij jaarlijks zo’n twintig nieuwe programma’s uit. Als clavecinist, organist en harmoniumspeler treedt hij regelmatig op als solist en in ensemble verband met musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het New Trombone Collective en de Stadsblazers van Rotterdam. Daarnaast is Geert Bierling ook actief als begeleider op orgel en harmonium van klassieke zwijgende films. Vele jaren was hij hoofdvakdocent orgel en clavecimbel aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Deze functie legde hij in 2009 neer om meer tijd te kunnen besteden aan onderzoek naar de 18de eeuwse klaviertranscripties rondom Bach, Walther & Vivaldi en de uitvoering daarvan.. In hetzelfde jaar richtte hij het Giudici Ensemble op, om het barokke en vroeg klassieke kamermuziekrepertoire op authentieke instrumenten te kunnen uitvoeren en maakte met dit ensemble voor het label Classical Records een CD-opname met premières van concerten voor orgel en strijkers van Mozart die door de pers zeer positief werd ontvangen.

 

Gegevens

Datum:
oktober 23, 2011
Tijd:
3:00 pm - 6:00 pm
Kosten:
€25
Evenement Categorie:

Organisator

Quota Rotterdam

Locatie

Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging “De Maas”
Veerdam 1
Rotterdam, Nederland
+ Google Maps